StøttemurDenne skråningen har virkelig gått meg på nervene hele sommeren, den har vært utrolig grå og trist å se på egentlig. Så gledet meg veldig til den dagen da vi skulle ta fatt på problemet. Vi måtte bare bestemme oss for hvordan den skulle se ut....
Vi vurderte tørrmur i skifer - men det var fryktelig dyrt ca 30-35.000,-. så vi ble vel til slutt enig om at det enkleste var å støpe en mur som vi etterpå kunne kle med brekkskifer...
Men plutselig får vi tilbud om et parti med sviller og dagen etter ligger et lass på gårdsplassen. Endelig er vi i gang med støttemurprosjektet!

       
Nesten ferdig - siste radene er påbegynt. 

Til våren skal vi plante litt blomster og noen prydbusker på oversiden, så tror jeg dette blir en koselig plass etterhvert.

4 kommentarer

Even

02.06.2011 kl.10:03

Hei. Har tenkt å lage en lignene støttemur.

Hva slags fundament lagde dere? Er litt usikker på hva jeg trenger av fundament.

Har tenkt å slå ned noen armerings jern og borre hull i svillene og "tre" de på. Hvordan festet dere svillene sammen?

Tar gladelig i mot noen tips:-)

Even

Øyenveien 48

24.06.2011 kl.00:00

Hei Even:

Vi lagde fundament i den grad at vi gravde ned ca 50cm og la ned drenering og fyllte med grus. Første svill er lagt på grusen, boret hull i alle 4 hjørner og deretter er det slått ned armeringsjern på ca 50cm lengde med slegge, gjennom svill og ned i bakken. På andre skift gjør du nesten på samme måte. Holder med armeringshjern på ca 35-40 cm og et hull i hver enda av svilla (pluss en på midten om du lange sviller (4 meter). I tillegg legger du inn noen kortere lengder på tvers i skiftet som stikker inn i massen bak muren. Skal du ha mur på over en meter, bør du forskyve svellene slik at muren heller svakt inn mot massen.

Lykke til:-)

Jo

19.06.2012 kl.00:19

Hei, hvor skaffer man slike sviller? sikler litt etter de

Øyenveien 48

27.06.2012 kl.22:50

Jo: Hei! Nei, de er ikke så lette å få tak i lenger. Disse fikk vi tak i via kjente i forbindelse med rehabilitering av t-banen i Oslo. Legg inn et søk på finn.no det hender det dukker opp noe der:-)

Skriv en ny kommentar

Øyenveien 48

Øyenveien 48

36, Hobøl

Bloggen ble laget for at familie og venner kunne følge fremdriften på husprosjektet. Oppstart med graving april 2008 - huset ble påbegynt juni 2008. Vi flyttet inn 15 desember 2008. Huset heter "Sierra" og er fra Blå Bolig.

Kategorier

Arkiv

hits